Els responsables de l’Atenció Primària a la regió metropolitana sud alerten del risc de saturació dels CAP per la sisena onada

30 de desembre de 2021


Segons les dades exposades per Salut, a l’àrea que inclou les comarques del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat s’ha passat d’una mitjana de 4.000 visites setmanals a més de 30.000 en poques setmanes.

Els responsables de l’Atenció Primària a la regió metropolitana sud han alertat aquest dimecres del risc de saturació dels CAP per la sisena onada. Segons les dades exposades per Salut en una roda de premsa, a l’àrea sanitària que inclou les comarques del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat s’ha passat d’una mitjana de 4.000 visites setmanals a més de 30.000 en poques setmanes. L’augment de casos es preveu que continuï i per això els responsables de l’atenció primària demanen col·laboració a la ciutadania per no col·lapsar uns serveis que asseguren que ja fa dies que estan ocupats en un 90% pel COVID. Dins de l’àrea metropolitana sud, a més, Lali Ruiz, metgessa i directora del servei d’Atenció primària del Baix Llobregat Centre, ha comentat en roda de premsa que la situació d’increment és general gairebé a tot arreu.

Per tal d’evitar la saturació dels CAP, els responsables demanen que les persones que siguin contactes estrets de positius, malgrat que no sigui obligatori, evitin el contacte social amb altra gent. Els qui tinguin símptomes, que es facin un test d’antígens pel seu compte i en cas de donar positiu que s’aïllin a casa i es posin en contacte per telèfon o internet amb el seu centre de salut. També reclamen que la gent col·labori a no propagar la malaltia complint els aïllaments, reduint la interacció social i seguint les pautes de vacunació.

 

Des de l’Atenció Primària han volgut explicar també que sovint l’usuari pot trobar-se unes sales d’espera amb poca gent, però que això no significa que el servei no estigui al límit.

Noèlia Fernàndez és infermera i directora de l’EAP Les Planes de Sant Joan d’Espí.

A Cubelles hi ha ara 183 casos actius, que son positius dels últims 14 dies, segons les dades publicades per la Generalitat.


  • CAP Cubelles Cunit (imatge d'arxiu)
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles